4 strategije za povećanje online prometa vaše web stranice

Na konkurentnom internet tržištu, promet na web stranice je jako bitan. Za tvrtke koje žele ostati konkurentne na tražilicama i društvenim medijima, čak i sitnica može činiti razliku između web stranice s visokim ocjenama i one s nižim ocjenama. No, za neke tvrtke, strategije za stvaranje prometa mogu se činiti u najboljem slučaju nejasne, ako ne i nemoguće. Iako ne bi trebalo biti tako.

Moguće je povećati promet na vaše digitalne ponude bez sipanja novca u rupu bez dna. Digitalni marketing zahtijeva strpljivo poslovanje te višestruki pristup s ogromnim povratnim informacijama. Ako ste spremni analizirati osnove vašeg marketinškog pristupa i poraditi na njima, možete očekivati povećanje prometa na vašoj web stranici.

Ovo su 4  strategije koje preporučujem tvrtkama kako bi povećale promet s minimalnim troškovima:

1. Naučite više o marketingu / postanite student

Mnoge tvrtke s pravom se usredotočuju na izgradnju i prodaju najboljih proizvoda i usluga. No, kako biste osigurali vašim proizvodima najbolju priliku za uspjeh morate poraditi na marketinškom pristupu. Srećom, postoje brojne web stranice koje imaju dugogodišnje iskustvo u digitalnom marketingu i koje su spremne podijeliti svoje znanje s vama.

Bilo da ste novi u marketingu ili imate dugogodišnje iskustvo, revizija načela digitalnog marketinga kao što su SEO, Pay-per-Click oglasi i još mnogo toga može vam pomoći da ažurirate svoje podatke. Ključ za vlasnike tvrtki leži u istraživanju najboljih praksi digitalnog marketinga, ali i prikupljanje informacija s terena, te razgovor sa stručnjacima. Pridruživši se zajednici stručnjaka digitalnog marketinga, možete prikupiti informacije s kojim biste mogli poboljšali produktivnost na mreži.

Evo nekoliko stvari koje preporučujem kako biste maksimalno povećali svoje marketinške vještine:

  • Potražite blogove i profesionalne web stranice koje će vam dati uvod, ažuriranje ili napredne koncepte u digitalnom marketingu.
  • Pridružite se profesionalnim marketinškim grupama na društvenim medijskim platformama. Imajući grupu istomišljenika na dohvat ruke, pomoći će vam da osmislite nove alate za povećanje vaše tvrtke.
  • Investirajte vrijeme u mjesečne marketinške sastanke. Takvi događaji omogućuju ne samo dobivanje novih alata za Vašu tvrtku, već i umrežavanje s drugim stručnjacima.

2. Investirajte u alate koji povećavaju vaš promet

Ključni koncept digitalnog marketinga je: „Statistika je vaš prijatelj“. Zbog toga neki stručnjaci za digitalni marketing smatraju kako je ulaganje u softver koji prati vašu izvedbu neophodno za uspjeh. Ti resursi nude neku vrstu raščlanjene razine detalja koja vam može dati solidan prikaz:  što u vašem digitalnom portfelju donosi promet, a što ne. Oni vam mogu pomoći povećati promet bez potrebe za pukim nagađanjem što bi moglo pomoći.

Neke od stvari koje će vam ovi alati pomoći da pratite uključuju:

  • Ocjena ključnih riječi: izvedba ključnih riječi na vašoj web-lokaciji izravno je povezana s vašim položajem na vrhu rezultata tražilice.
  • Snaga vaših Backlinkova: povratne veze od autoritetnih i visoko rangiranih web stranica obavještavaju tražilice kako vaša stranica ima određeni autoritet.
  • Praćenje sadržaja: Kvalitetan i jedinstven sadržaj je autoritativan i često se koristi na webu i platformama društvenih medija.

To su samo neke od mjerenja koje možete očekivati, ako uložite u alat za mjerenje digitalnog marketinga.

3. Angažirajte agencije ako je potrebno

Čak i uz izvrsne alate koji su vam dostupni kako biste izvukli maksimalnu korist iz svog digitalnog marketinga, ponekad vaš tim nema vremena za posvetiti se ovom bitnom zadataku. Tada digitalne marketinške agencije mogu intervenirati.

Neke tvrtke gledaju na vanjske agencije kao luksuz kojeg si ne mogu priuštiti, ali neke male marketinške tvrtke mogu vam ponuditi prilagođene pakete koji odgovaraju Vašem proračunu.

Vlasnici tvrtki trebaju znati da, iako agencije naplaćuju svoje usluge, oni također pružaju stručne upute o tome što je potrebno za vaš uspijeh. Agencije često već imaju pristup marketinškim alatima koji svojim klijentima pružaju kvalitetan sadržaj i predvidljive rezultate. Pogotovo sa SEO-om, korisno je imati agenciju na brodu koja može izvršiti potpunu reviziju vaše web stranice i dati vam snažne preporuke temeljene na čvrstim statistikama.

Evo samo nekoliko razloga zašto vam vanjska marketinška agencija može pomoći da uspijete:

  • Pristup marketinškim alatima: umjesto ulaganja u digitalne marketinške alate, agencija često ima te alate i zna kako ih učinkovito koristiti.
  • Prilagođena rješenja: digitalne marketinške agencije dolaze u svim oblicima i veličinama, stoga je korisno potražiti tvrtku koja se može obvezati na održavanje vašeg glasa i stila na stranici.
  • Pojedinačne cijene: sve marketinške agencije ne koštaju bogatstvo, a neke agencije čak nude prilagođene planove koji odgovaraju Vašem proračunu.

4. Razmotrite svoj marketinški pristup kao investiciju

Iako tvrtke često žele vidjeti rezultate odmah u svojim marketinškim strategijama, strpljenje pomaže. Svi gore navedeni savjeti trebali bi se smatrati dugoročnim ulaganjem u budući rast vašeg poslovanja. Bez obzira zapošljavate li vanjsku agenciju ili pokušavate samostalno obavljati marketing, imajte na umu kako je potrebno neko vrijeme da bi rezultati bili vidljivi.

Ako se odlučite posvetiti učenju marketinga, vjerojatno ćete otkriti bogate mogućnosti koje će unaprijediti vaš posao. Ne samo što ćete moći doći do više prometa i kupaca, također se možete ponositi time što ste usvojili neku novu vještinu.

Umjesto da se usredotočite samo na promet vaše web stranice, razmotrite i druga područja vaše firme kojima bi poboljšanja dobro došla. No prije svega, izradite plan onoga što želite učiniti za svoju tvrtku i web stranicu i počnite poduzimati korake kako biste taj plan pretvorili u stvarnost.

◄ Ako vam se članak svidio, podijelite ga sa svojim prijateljima.

Pročitajte povezane članke ispod i unaprijedite vaše poslovanje