Valentinovo na društvenim mrežama – 10 marketinških ideja za vaše poduzeće

Živimo u konzumerističkom dobu, gdje se koristi bilo koja prilika za prodati više. Crni petak, Advent, Dan žena, Valentinovo… postaju sve važniji datumi u kalendarima prodaje. Kako bi se istaknuli u moru svih drugih prodavača koji žele iskoristiti takve prilike morate imati dobre kampanje. Kampanje trebate početi raditi na vrijeme i iskoristiti sve prednosti društvenih mreža kako biste došli do što veće publike.

Dok pišem ovaj članak približava se Valentinovo. Valentinovo predstavlja jedan specifičan dan u godini. Dan kada se ljubavi može „namirisati u zraku“, a to je upravo i prednost Valentinova: pozitivno i euforično ozračje. Vrijeme u kojem je većina spremna potrošiti čak i više od planiranog jer za njima dragu osobu ništa nije skupo.

Stoga kampanje koje radite na ovaj dan moraju odašiljati takve vibracije…

Odlučili smo malo istražiti i dati vam besplatne savjete za kampanje kako iskoristiti ovo Valentinovo kako biste došli do većeg broja pratitelja na društvenim mrežama, a samim time i povećali prodaju.

10  Marketinških ideja za Valentinovo:

1. Kampanje 2 za cijenu 1

Pošto je ovo praznik ljubavi,  gdje je fokus na broj 2, odnosno dvije osobe, možete iskoristiti ovu ideju i napraviti ponudu platiš jedno dobiješ dvoje. Ovo ovisi o poslu kojim se bavite.

Na primjer 2 koncertne karte za cijenu 1. (Kampanja Live Nation i Ticketmaster 2019. godine)

2. Čar Valentinova možete prenijeti i na društvene mreže

Ovo je ovisno o firmi koju vodite, ako je riječ o jako ozbiljnoj firmi i imate određeni postupak djelovanja na društvenim mrežama koji Vam odgovara i donosi preglede onda  preskočite ovaj dio. Ako je riječ o firmi koja se želi približiti svojim kupcima i ostaviti pristupačan dojam zašto ne.  Stavite prigodnu naslovnu fotografiju koja je u skladu s vašim bojama.

3. Pošaljite šarmantne e-mailove svojim kupcima

Ako koristite e-mail marketing onda vaša kampanja može biti upravo putem e-maila. Kako biste to napravili naslov i poruka moraju biti  napisani u duhu Valentinova. Tako ćete iskoristiti pozitivno ozračje Valentinova i ostaviti pozitivan dojam na onoga tko čita mail.

Na primjer e-mail restorana koji organizira posebnu večeru za Valentinovo uz glazbu.

4. Pošaljite čestitku putem pošte

Nadovezujući se na posljednji primjer gdje šaljete elektronsku čestitku ovu možete poslati putem pošte i na taj način biti originalni. Ovdje također igramo na kartu osjećaja. Osjećaj koji osoba ima dok čita čestitku jest osjećaj važnosti, nekom je bilo toliko stalo da vam pošalje čestitku i budite sigurni da će takvo pismo biti pažljivije i detaljnije pročitana u odnosu na elektronsku čestitku.

Kako biste i iskoristili i s marketinške strane ovaj trenutak možete uključiti popust na svoje proizvode ili usluge.

5. Dijelite ljubav donirajući drugima

Ljubav ne mora označavati samo ljubav prema partneru, možete je pokazati i prema drugima pa zašto ne nekoj dobrotvornoj organizaciji. Tako direktno utječete na imidž svoje firme odnosno ostavljate pozitivan dojam.

Možete i donirati novac u dobrotvorne svrhe, a možete kampanju odraditi tako da postotak od prodaje za Valentinovo donirate u dobrotvorne svrhe. Osobe koje će kupiti kod vas imati će osjećaj da su i one dale svoj doprinos.

6. Natjecanje za najbolju ljubavnu priču

Možete zatražiti svoje sljedbenike da podijele vlastitu ljubavnu priču i na kraju nagraditi pobjednika. Kako biste uključili sve sljedbenike koje imate na svojim društvenim mrežama morate uključiti sve vrste ljubavi, ne samo tradicionalne. Na ovaj način svoju ćete publiku povezati međusobno, uključiti će se u sam proces pisanja priče pa će sve još više povezati s vašim brendom. Nećete  biti samo ona stranica koja je napravila jednu u nizu od nagradnih igara nego ćete im pružiti priliku da se uključe, budu  aktivni i to će im sigurno ostati u lijepom sjećanju.

Prije postavljanja ovakve kampanje morate postaviti jasna pravila igre.

7. Istaknite kako Vaši proizvodi i usluge mogu uljepšati izlazak na Valentinovo.

U ovu skupinu možemo ubrojiti cvjećarne, restorane, hotele, toplice, spa

Nađite kreativan način i pokažite kako mogu imati nezaboravno Valentinovo uz vašu pomoć.

8. Napravite kampanju s partnerom.

Povežite se s još jednom firmom čiji su proizvodi komplementarni s vašima i tako pokažite svojim sljedbenicima ljubav u dvoje.

9. Napravite Vodič za kupovinu za Valentinovo u zadnji trenutak.

Dosta ljudi kupuje u zadnji trenutak i onda se bore s problemom: što odabrati. Ponudite im last-minute rješenja. Ovakav vodič je odlična stvar zato što svojim kupcima nudite rješenje, vjerujte bit će vam zahvalni. Vodič možete napraviti u tekstualnom obliku u Wordu, na Blogu na vašoj stranici, u obliku PDF-a, Youtube videa…

10. Kampanje Antivalentinovo

Nemojte zaboraviti samce. Možete igrati i na temu Anti Valentinova. Takve kampanje postale su jako popularne.

(4. Antivalentinovo pod sloganom “Ništa ljubav, samo obitelj!” koje se održava u Zagrebu i Ljubljani)

Nadam se kako ste uspjeli pronaći inspiraciju u ovom članku, kako bi vaša ovogodišnja kampanja za Valentinovo bila što uspješnija.

Inače jedna od usluga Business Bulevarda jest i marketing društvenih mreža, pa možete očekivati kako će ovakvih članaka biti više. Ako imate neki prijedlog za budući članak ili pitanje u vezi naših usluga marketinga ispunite našu kontakt formu. Bilo bi nam drago vidjeti Vaše reakcije na ovu temu.

◄ Ako vam se članak svidio, podijelite ga sa svojim prijateljima.

Pročitajte povezane članke ispod i unaprijedite vaše poslovanje